Прокуратура

89 шофьори са наказани по обвинение на Районна прокуратура Велико Търново за 2017 г.

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 89 шофьори са наказани за извършени транспортни престъпления от началото на годината. При 77 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производства, при което разследването е приключено, извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове. Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления, прокуратурата е внесла в съда 47 споразумения,  28 обвинителни акта и 14 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. Осъдени са 63 лица за шофиране след употреба на  алкохол или наркотично вещества, 8 лица за управление на автомобил като неправоспособни водачи и 18 лица за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна мярка.

На три месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол, след споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново, е осъден 58-годишен мъж за това, че на 28.10.2017г. на път преди гр.Велико Търново управлявал лек автомобил “Фолксваген Голф” с концентрация на алкохол в кръвта си 1,68 на хиляда, установено с дрегер, след като е осъден с влязла в сила присъда за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. Водачът е лишен и от право да управлява МПС за срок от 9 месеца.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone