Икономика Поминък

Постепенно раздвижване на имотния пазар- Милен Ангелов

Извънредната обстановка в страната забави доста сектори, които поетапно започват да  възстановяват  работния си и производствен процес. Но кризата , която вилнее по целият свят не подмина и пазара на недвижими имоти в България.

Милен Ангелов е собственик на агенция за недвижими имоти в гр. Велико Търново, която е една от водещите агенции в Старата столица. Потърсихме го за коментар , относно състоянието на пазара към момента. Според експертът доста голяма част от клиентите освобождават жилища, като това са предимно студенти и работещи в старата столица, които са спрелида учат и работят . Интересът за търсене на имоти за покупка не е спаднал , а се наблюдава тенденция на засилването му в посока селски райони, в близост до града.

“ Последните няколко огледа , които имахме са с хора, дошли си от някои европейски страни като : Германия, Австрия,Франция и Англия. Тъй като изпитват притеснение относно завръщането си там , решават да инвестират събраните средства , закупувайки недвижимо имущество в България.“- коментира ситуацията на пазара на имоти в региона собственикът  на агенцията –  Милен Ангелов

Според него кризата към момента идва от банките, защото са свили кредитирането и има доста сериозни рестрикции на определени бизнеси, като хотелиерство , ресторантьорство, част от магазините и др.   .  Като цяло хората изпитват известна доза несигурност дали ще запазят работното си място.

Като човек с иновативен и гъвкав подход спрямо нуждите на пазарната ниша, в която развива бизнеса си, Милен Агнелов подготвя всички необходими консумативи за да  може агенция  да въведе 3d виртуалните огледи, с високо качество на детайла в своя работен процес. Основното предимство, според предприемача е ,че клиентът не губи време за ходене по огледи, а може  от дома си да разгледа всеки имот, който представлява интерес за него.

Не на последно място Ангелов призовава хората , на които ще се наложи да продадат , отдадат или закупят имот ,ако не ползват агенция да не разчитат само на себе си. А  да се свържат с адвокат или нотароус, който да им съдейства ,тъй като в момента е доста рисковано, тъй като има много хора с възбрани или запори и е възможно да се стигне до лоши последствия.

 

 

Пламена Димова