Денят

5 тона хартия предадоха благотворително #ЗаНикол ученици от ОУ „Бачо Киро”

4660 кг. хартия и 140 кг. пластмасови отпадъци беше събрана в началото на седмицата в училищния двор на търновското ОУ „Бачо Киро“. Сумата от предадените в благотворителната кампания суровини възлезе на 347,20 лева, които ще бъдат предоставени за лечението на Никол Владкова, зрелостник на ПМГ „Васил Друмев”, която е развивала рядко онкологично заболяване.

Участие в кампанията взеха ученици от всички класове на учебното заведение и предучилищните групи. „С помощта на близките, семействата и приятелите си те помогнаха да се случи едно добро дело!”, коментират от училищното ръководство. Инициативата се реализира по идея на Училищния парламент в партньорство с родителите и учителите в училище. Повече за инициативата, както и какво пожелават учениците на младото момиче – разказват педагогическият съветник Даниела Стоянова и няколко от доброволците:

65 хиляди евро за по-малко от месец събраха учениците от ПМГ „Васил Друмев“ от началото на кампанията в подкрепа на Никол. В инициативата се включиха Община Велико Търново, местни фирми и предприятия, общественици, граждани, познати и непознати на момичето. Средствата вече са похарчени в първия етап на лечение на заболяването, което е включвало химио- и лъчетерапия.

Снимки: Общинско радио Велико Търново