Образование

488 свободни места преди третия етап на класиране на седмокласниците

488 са свободните места преди третия етап на класиране на седмокласниците. Най-много – 21, са местата в специалност „Автотранспортна техника” в Професионалната техническа гимназия в Горна Оряховица. Следва с   20 свободни места „Спедиция, транспортна и складова техника” в ПГТ „Васил Друмев” в Стражица. По 19 са незаетите позиции в класа по „Организация на туризма и свободното време” в  ПДТГ „Димитър Хадживасилев” в Свищов, „Полиграфия” в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” в Горна Оряховица и „Автоматизация на непрекъснати производства” в СУ „Владимир Комаров” във Велико Търново. 17 момичета и момчета очаква паралелката „Журналистика и връзки с обществеността” в Хуманитарната гимназия в старата столица и 10 в профил „Обществени науки” в „СУ „Вела Благоева”.

Заявления за участие в трети етап на класиране (за ученици, които не са класирани никъде или ученици, които не са се записали или не са подавали заявление за първо класиране) ще се подават онлайн или в гнездо ОУ „Св. Патриарх Евтимий” – Велико Търново в периода 24-25 юли 2019 г.

В заявлението за трети етап на класиране ученикът може да промени и пренареди желанията си, съобразно с обявените незаети места след втори етап на класиране, като НЕ ЗАПАЗВА мястото си от по-преден етап на класиране, съобщават от Регионалния инспекторат на образованието.