Прокуратура

46-годишна, търгувала с кокаин, отива на съд

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишна жена за държане на кокаин с цел разпространение.

Обвинението срещу Г.Ч. е за това, че на 01.12.2019 г, в с. Шереметя, общ. Велико Търново, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, разпределен в 35 броя отделни опаковки с общо тегло 25,442 грама, на стойност 3180,26 лева.

На 01.12.2019 г. в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР гр. В.Търново била получена информация, че на същия ден, обвиняемата ще пътува с лек автомобил от гр. В.Търново до гр. Шумен или гр.Варна, където ще продаде неопределено количество кокаин на друго лице. Същия ден в с. Шереметя, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от обвиняемата. В хода на проверката бил открит наркотика, опакован като топче, в което имало 35 бр. плика, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.