Здравеопазване

45 проекта от пет училища в областта участваха в ученическия конкурс на РЗИ за лого и слоган

Регионалната здравна инспекция във Велико Търново финализира областния ученически конкурс за създаване на лого и слоган. Целта на инициативата е популяризиране на  здравословния начин на живот и повишаване ефективността на информационните кампании, организирани в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести на регионално ниво.

В конкурса се включиха 45 проекта, изработени от 37 автори – ученици горен курс на обучение от пет училища в област Велико Търново – СУ „Емилиян Станев”, ПГ по моден дизайн, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий”, ПГСАГ „Ангел Попов” от Велико Търново и ПДТГ „Димитър Хадживасилев” в Свищов. Представените проекти са разпределени в три групи: лого, слоган и цялостен проект, включващ лого и слоган. Проектите журира комисия с представители на организаторите   и с любезното съдействие на Георги Радев – управител на агенция за дигитален маркетинг и председател на фондация „Ген. Протогеров“.

При оценката на проектите комисията взе предвид изискванията на регламента: предложенията да са съобразени с темата и предмета на конкурса – изработка на лого и слоган, подкрепящи  здравословния начин на живот; да са с позитивен елемент; да са кратки, ясни и запомнящи се; да са лесно разбираеми от всеки, който ги види, за да може да въздействат и докоснат наблюдаващия; да са функционални – при използване в реална среда да предадат ефекта, за който са създадени.

В категория „лого“ на първо място е Дилиана Перфанов – ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, на второ отличените са Маргарита Антонова и Илияна Николова – ПГ по моден дизайн, трета е Велислава Паленчева от същото училище. Във втората група на конкурса – за „слоган“, комисията не излъчи победител. За цялостен проект – „лого и слоган“, победителите са Християна Бориславова – СУ „Ем. Станев“  и  Михаела Иванова от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, втора  е Никол Крушкова, а трета  Ралица Георгиева  – и двете от СУ „Ем. Станев“.