Образование

430 свободни места в училищата с прием след VII клас преди третото класиране

430 свободни места  в училищата в област Велико Търново преди третия етап на класиране на седмокласниците обяви Регионалното управление на образованието.

Най-много незаети места –18, има в паралелка Обществени науки в СУ „Вела Благоева“  и в паралелка Хуманитарни науки – право и журналистика в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – 16.

Обединеното училище в Джулюница очаква също 18 кандидати.

По над 10 свободни позиции се предлагат в СУ „Владимир Комаров“ – /Монтьор по автоматизация/, както и в горнооряховските  Гимназия „Васил Левски“ /Машини и системи с ЦПУ/,  ПГ по хранителни технологии /Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост/ и в ПГ по железопътен транспорт /Локомотиви и вагони/.

Над 10 са свободните места и в паралелка Полевъдство в ПГ по механизация на селското стопанство в Златарица,  Растениевъд в СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Камен, и лозаровинарство в училището в Сухиндол.

Заявления за участие в третото класиране се подават онлайн или на място в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново. Документите ще се приемат на 26 и 27 юли.

80 паралелки бяха заложени в проекта на държавния план-прием за учебната 2021/22 година. След първото класиране на учениците със заповед на началника на РУО бяха закрити шест.