Спорт

ФК „Ботев“ Дебелец с календар за 2019-та година

Готов е дългоочакваният календар за 2019 година на възродения ФК „Ботев“ Дебелец. „Благодаря на всички хора, които помагат на новосформирания клуб, както и специални благодарности на Георги Недев и Мирослав Чичиков за съдействието при изготвянето на календара!“, обърна се към своите съратници треньорът на отбора Калоян Калчев. Много от родителите на малките търновчета го познават като наставник на най-младите надежди в спорта – възпитаниците на няколко детски градини в старопрестолния град.

Възроденият ФК „Ботев” – Дебелец продължава да набира, както сили, така и млади състезатели, които искат да тсе занимават със спорт. Само няколко месеца тимът „възкръсна” за нов живот и по отношение на базата за детски тренировки, той се намира на правилното място. Редица подобрения се извършиха на стадиона в Дебелец през последните години, за да може мястото да се превърне в удобно тренировъчно игрище за подрастващите шампиони в общината. На двата му терена тренира и отборът на „Етър” – Велико Търново.

Към момента малко над двадесетина са състезателите вклуба, разпределени в няколко възрастови групи, а младият им треньор с желание предава на възпитаници си всичко онова, което сам е учил през последните 15 години. В края на месеца предстои да му бъде връчена официална квалификация от БФС.

Тренировките се провеждат три пъти седмично срещу такса от 25 лв., колкото е и в другите футболни клубове в общината. „Ако смятате, че детето Ви има талант, желание да играе футбол и да се развива, сте добре дошли при нас. Клубът е новосформиран, целта е постепенно да покрие всички възрастови групи в детско-юношеския футбол и да е сред водещите школи в областта”, призовават от ръководството.