Спорт

275 младежи се включват в проекта „Да спортуваме заедно, повярвай, че можеш”

Започва изпълнение на дейностите по проекта „Да спортуваме заедно, повярвай, че можеш”.  Програмата е защитена от неправителствената организация „Сикс спорт” в партньорство с Община Велико Търново. С бюджет от 35 183  лева, осигурен от Министерството на младежта и спорта, в продължение на 5 месеца ще се проведат занимания по мотокрос, ендуро, колоездене, с ролери и бойното изкуство муай-тай. В тренировките ще бъдат обхванати 200 деца на възраст между 15 и 19 години, 50 младежи  19-29-годишни и 25 момичета и момчета и в неравностойно положение, съобщи ръководителят на проекта и председател на „Сикс спорт” Георги Недев. Треньор на участниците по муай-тай ще бъде републиканският шампион Димитър Марков, а негов помощник Илиян Чавдаров. Координатор е Биляна Първанова.

Предвидени са четири тренировки. Във Велико Търново те ще се проведат на 17 и 19 юли от 17,00 часа в парк „Дружба”. Представяне  на видовете спорт ще има в Дебелец и Килифарево. Те ще се състоят в празничните за градовете дни – на 4 август  в Дебелец, и на 28 август в Килифарево.

Със средствата на проекта са закупени специални екипировки и предпазни средства, нови моторчета и ролери.  „Главната цел е да насърчим младите хора към практикуване на спорт и спортни занимания, чрез които могат да насочат негативната си енергия към нещо по-хубаво”, каза Георги Недев.

Видеоклип, който разказва как едно момче преодолява агресията си чрез спорт, е очакваният траен продукт, подготвян от изпълнителите на проекта. Филмът ще бъде презентиран в училищата и социалните мрежи,  отбеляза Недев.

Актуална информация за планираните събития ще се публикува във фейсбук страницата на „Сикс спорт”.