Политика

22-ма се обучават за ново поколение политици в академия „Атанас Буров”

Двадесет и двама души от Випуск 2017 участваха във втория семинар на Политическа академия „Атанас Буров”. В обучението се включиха младежи и лица на средна възраст от Велико Търново, Варна, София, Стара Загора Разград, съобщи областният лидер на Демократи за силна България Йордан Байчев. „Лидерство и формиране на екипите” е била темата на курса. Сред лекторите са били политологът проф. Евгений Дайнов, зам.-председателят на 43-ия парламент Иван Иванов, преподавателят от Нов български университет Златко Теофанов, а гост –лектор бившият председател на ДСБ Радан Кънев. Две цели си поставя академията. Първата е честните и почтените хора в политиката да се съберат, а не да се разделят, и втората – да работим професионално и да сме обучени, защото смисълът на заниманието с политика е да сме полезни на обществото, поясни Байчев.

Третият семинар от общо седемте ще се проведе през месец октомври. „Медийно присъствие и поведение” е неговата тема. Лектори ще бъдат политологът проф. Евгений Дайнов  и  журналистите Иван Бедров и Владо Йончев.

„На последните избори допуснахме грешка и нашите избиратели бяха разделени. Ние имаме обща визия. Сега целта е да имаме и общи действия”, каза Йордан Байчев в отговор на въпрос – водят ли се разговори за обединение на десните политически проекти.  „Няма опозиция в парламента. Единствената опозиция, която съществува, е извънпарламентарната в лицето на ДСБ, Нова република и други наши съмишленици”, коментира председателят на ДСБ Велико Търново. По негови думи конкретните разговори за общи действия в дясното политическо пространство предстоят в кратко време.