Култура

154 години от основаването си ще отбележат с концерт и изложба в читалище „Надежда“

Концерт и изложба „Заедно в Нови творчески пространств@ Надежда“, реализирани с финансовата подкрепа на НФ „Култура“, ще се състоят този четвъртък, 8 юни, от 18:00 ч. в театралния салон на читалище „Надежда-1869“. Мероприятията са посветени на 154-годишнината от основаването на културната институция. В програмата са включени творчески ателиета „Хорово изкуство“, „Творческо писане“, „Традиции“, „Изобразително изкуство“, Детски фото клуб, както и специалното участие на балет „Класика“ и  хор „Плетеница“. Входът за събитието е свободен.

Преди дни в читалището отвори врати нов интерактивен и уютен детски център, с наименованието „Книжни духове“. Той се помещава в съседство с библиотеката и е оборудван с книги, играчки, игри, кътове за занимания и удобни барбарони.

Новият детски кът е създаден също по проект „Нови творчески пространства в „Надежда”, спечелен при кандидатстване пред Национален фонд „Култура”. Той е за възстановяване и развитие на частните организации в областта на културата, по който вече бяха реализирани и 4 направления в творчески ателиета – творческо писане, пеене, традиции, както и детски фотоклуб.

Гергана Нинова