Образование

15 български и чуждестранни компании участват във форума „Национални дни на кариерата“ във ВТУ

15 български и чуждестранни компании участват във форума „Национални дни на кариерата“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Изложението се провежда в Библиотечно-информационния център в Пети корпус на висшето училище.

Ректорът на ВТУ проф.  Димитър Димитров и Християн Петков, оперативен мениджър във фирмата организатор на събитието  „JobTiger“, откриха събитието.

„Необходимо е да се поддържа тясна връзка между висшето образование и бизнеса, защото всеки учи и се развива с мисълта, че трябва да започне работа и да изкарва някакви средства. Връзката с бизнеса  ни  дава две възможности. Първата е част от студентите да работят още, докато учат, а другата –  студентите да се запознаят със стажантските програми и с позициите за трудова заетост, да установят полезни контакти“, подчерта при официалното откриване на форума проф. Димитър Димитров.

По време на  срещите със служители  от   фирмите студентите се запознават със спецификата на дейностите в различни сектори на икономиката,  запознават се с полезни практики за  успешно справяне по време на интервю за работа.