Политика

14 партии, 4 инициативни комитета и 6 коалиции регистрира ОИК Велико Търново

14 политически партии, 4 инициативни комитета, 4 коалиции от партии с централна регистрация и 2 местни коалиции са се регистрирали  в Общинската избирателна комисия във Велико Търново за участие в предстоящите избори за кметове и общински съветници. Повечето от регистрираните политически формации са заявили готовност да участват  в изборите за общински съветници, кметове на кметства и кмет на община. Срокът за регистрация на кандидатските листи изтича в 17 часа на 24 септември, съобщи председателят на комисията Десислава Йонкова. Тогава ще стане ясно кой субект в кои конкретни избори ще участва.

139 са секционните избирателни комисии на територията на община Велико Търново. Техните състави ще бъдат утвърдени на консултации при кмета до 20 септември.

Десислава Йонкова припомни, че и за местния вот важи принципът на уседналост от шест месеца. За да бъдат включени в избирателните списъци, гласоподавателите с настоящ адрес до 26 април 2019 г. трябва да подадат заявление до общинската администрация в срок до 12 октомври.

Всички решения на Общинската избирателна комисия са публикувани на сайта й  oik0404.cik.bg.

Телефонът за контакти е    062 619 – 309