Образование

120 сестри и акушерки ще се обучават във филиала във Велико Търново

Филиалът във Велико Търново на Варненския медицински университет ще открие новата учебна академична година на 18 септември от 10 часа. По същото време тържества по този повод започват във висшето училище в морската столица и филиалите в Шумен и Сливен. Успешна кандидатстудентска кампания и засилен интерес към филиала в старата столица отчете заместник-директорът му Даниела Тасева. Тя сподели, че академичната учебна година стартира със 120 студенти, които ще се обучават в три курса. Новоприети са 20 желаещи в специалността медицинска сестра. Първи курс започват и 22 избрали специалността акушерка. За пълноценното протичане на учебния процес са оборудвани две нови зали.

„Предстоят конкурси за асистенти в двете специалности. С новите назначения се попълва академичният състав на филиала във Велико Търново”, информира Даниела Тасева. Тя припомни, че обучението според стандартите е организирано в теоретична и практическа част – с обем по 50 процента. По-голямата част от практическите занятия се водят в базите на областната болница „Д-р Стефан Черкезов”, в Комплексния онкологичен център, в ДКЦ 1, в детски и учебни заведения във Велико Търново, с които са сключени договори.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone