Образование

113 курсанти и 13 кадети получават първи офицерски пагони на тържествена церемония

Тържественият ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите и свидетелствата на кадетите от 145-и випуск „Васил Левски“ на Националния военен университет  ще се състои на 29 юли от 18,00 часа пред сградата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

113 курсанти и 13 кадети  са възпитаниците на Випуска.

Лейтенант Богдан Кенаров, който завършва специализация „Разузнаване“, е първенецът на 145-и випуск „Васил Левски“. Като първенец на випуска той ще бъде удостоен и с Академичната награда на НВУ „Полковник Борис Дрангов“, както и с наградата „Генерал Сава Муткуров“, която се връчва от едноименния великотърновски комитет и всяка година се дава на най-добрия курсант, роден във Велико Търново. Лейтенант Кенаров ще получи и юбилеен медал „Васил Левски“ от министъра на отбраната.

13 лейтенанти ще получат грамоти като първенци на различните специализации, 14 ще бъдат удостоени с грамота Cum Laude за постигнат отличен успех в курса на обучение. С отличието „Спортист на Випуск 2023“ ще бъдат наградени лейтенант Николай Шинлаков и лейтенант Деси Бельова. На още 13 лейтенанти ще бъдат връчени грамоти за класиране на призови места в държавни военни шампионати и първенства.

Кадет младши сержант Ивайло Петров е първенец на 145-и випуск „Васил Левски“ сред випускниците на Професионалния сержантски колеж. Кадет младши сержант Неделин Димитров и младши сержант Милен Атанасов са двамата отличници на този випуск.