Полиция

110 водачи санкционира полицията в областта за 3 дни

Специализирана полицейска операция, по метода „широкообхватен контрол“ се проведе на 6, 7 и 8 юли на територията на ОДМВР – В. Търново. Инициативата е част от мероприятията, предвидени по кампанията на ГД „Национална полиция“ – „Безопасно лято“ . Входа на полицейската операция са проверени общо 267 автомобила и 302 граждани. Съставени са 36 акта и са наложени 74 глоби по фиш. Издадени са 9 заповеди за налагане на принудителни административни мерки и са образувани 2 бързи производства за шофиране в нетрезво състояние и за управление на нерегистриран автомобил.
На 6 и 7 юли се проведе и 24 часова акция за контрол на скоростта. В хода на операцията на територията на РУ – В. Търново и Г. Оряховица са извършени видеозаснемания със стационарна преносима система за контрол на скоростта. Заснети са 111 видеоклипа. Установени са 4 автомобила, които са се движили със скорост над 50 км., над ограничението в населено място.
Специализираните полицейски операции на територията на Областната дирекция на МВР – В. Търново ще продължат през целия летен период, а пътните полицаи ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.