Полиция

11 разкрити престъпления и двама арестувани при спецакция в Търновско

Спецакция е проведена в периода 13-15 октомври на територията, обслужвана от Районното полицейско управление във В. Търново и под наблюдението на прокуратурата.

В рамките й са извършени проверки в три населени места, 5 търговски обекта, 11 места за подслон. В местност край В. Търново е установена нива със засадени 17 растения от рода на конопа, като теглото на листната им маса възлизала на 2,5 кг. В жилище, обитавано от мъжа, обработвал нивата, са намерени и иззети над 500 грама суха листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

При съвместна проверка с митнически служители в жилище в Килифарево са намерени и иззети 505 литра течност, с мирис на алкохол, без акцизен бандерол и уреди за дестилация, както и 39 незаконно притежавани боеприпаса, от различен калибър.
Разкрити са 11 престъпления, привлечени, като обвиняеми са 11 лица, приключени са 10 досъдебни производства. Образувани са нови три, от тях две за притежание на наркотични вещества и едно за допуснато ПТП с причиняване на смърт . Образувани са 2 преписки – за държане на наркотични вещества. Задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР са две лица.
Проверени са общо 585 граждани, 156 автомобила, 15 чужди граждани, пребиваващи на територията на РУ – В. Търново. Съставени са 38 акта, от тях 28 по Закона за българските лични документи, 6 по Закона за движение по пътищата, 5 по Закона за гражданската регистрация и 1 по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Наложени са 76 глоби по фиш.
Операцията е реализирана с участието на служители от различни структури на ОДМВР – В. Търново и РУ – В. Търново.