Спорт

10 тима от областта участват в регионалния полуфинал на Фен Купа 2018 в Габрово

Последният десети регионален полуфинал на Фен Купа 2018 стартира днес в Габрово с щедра доза футболни емоции. Участващите отбори са общо 32 като 6 са от област Ловеч, 10 от Велико Търново и 16 от Габрово. В рамките на уикенда те ще се надиграват за титлата регионален шампион и правото да участват в националните финали на турнира. Единствено тимът на първо място ще се класира и ще продължи борбата за голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Турнирът на феновете беше посрещнат лично от заместник кмета на община Габрово арх. Николай Меразчиев. Той даде официален старт на мачовете с думите: „Здравейте на всички приятели на футбола! От името на кмета г-жа Христова, а и от мое име, искам да ви приветствам с добре дошли на този уникален футболен празник. Пожелавам на всички много незабравими емоции в географския център на България град Габрово“. Заедно с г-н Меразчиев на сцената се качиха футболните легенди Пламен Николов и Божидар Искренов. Те също поздравиха гостите и пожелаха на отборите полуфиналисти спорна и честна игра без контузии.

След откриването двете легенди се отправиха към футболната врата, за да разрешат един приятелски дуел, който стартира по време на осмия регионален полуфинал на Фен Купа в Кюстендил. Там легендите се хванаха на бас дали Искренов ще успее да вкара на Николов 3 от 3 дузпи на малка врата. Залогът, дори и малък, беше много апетитен – каса бира. Николов спечели първото предизвикателство и прибра касата, а днес дойде денят за реванш. Почти всички посетители на стадион „Христо Ботев“ (изк. терен) се бяха събрали около двамата футболисти, за да наблюдават „дуела по дузпи“. В крайна сметка, Николов отново спечели касата, след като Искренов пропусна един от трите си шанса. Легендарният вратар обаче заяви, че държи да си я изпият заедно.

Дуелът по дузпи беше последван от поредната приятна изненада за посетителите. Култовият водещ на Фен Купа Добри Атанасов анонсира, че първите 10, които дойдат да се запишат, могат също да изпробват своя удар от бялата точка срещу легендарния Николов, но този път на голяма врата. Всеки от десетимата ентусиасти се поздрави с Николов и изрази уважението си към него. Без значение дали са отбелязали гол, всички получиха подаръчен комплект от Николов с бира, чаша и шапка с автограф.

Сред участващите отбори полуфиналисти има множество доказани имена, чието присъствие предвещава много оспорвана и красива игра. Един от тези отбори са националните шампиони на Фен Купа за 2015 и 2017 година – „Каталунците Кирчево“. Този сезон те отново са амбицирани за победа и ще дадат всичко от себе си, за да станат първия отбор в историята на турнира с 3 национални титли.

Освен с умения, отборите от Габрово, Ловеч и Велико Търново блестят и с колоритни имена. Най-забавните сред тях са: „Епъл с. Джулюница“, „Боздуган“, „80+“, „На Писи Писенцата“, „Лудата БАНДА“, „Pasta Gabrovo“, „Контра атака“, „Бягство от победата“, „Ветеран Турист“, „Куршумите“, „Бледите дървари“ и „МФК ЧУРУЛИК“.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Габрово продължава и утре с фазата на директните елиминации. Кой ще е новият регионален шампион на Габрово, Ловеч и Велико Търново ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч.