Политика

10 делегати от област Велико Търново участваха в онлайн национална конференция на МДПС

Десет делегати от област Велико Търново участваха в Осмата национална конференция на Младежко Движение за права и свободи. Единодушно участниците във форума  избраха за свой лидер досегашния зам.-председател на организацията Сезгин Мехмед. „Той е от София, на 33 години, завършил е политически мениджмънт и публични науки, отговаряше за академичните дружества, които заемат ключова роля в младежката организация и в партията“, съобщи Синан Пехливанов, член на националното ръководство на ДПС.

Привличане на повече младежи във формата, започване на диалог за намаляване на възрастта на членовете в Младежко ДПС, която сега е до 35 години –   са част от приетите решения на конференцията, каза Пехливанов. Прието е било още сегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ да бъде издигнат за следващ мандат на управленския пост.

„Това беше първата у нас политическа конференция, която се състоя онлайн и премина под надслов „Младежко ДПС – Бъдещето Днес“.  В тази ситуация да говорим за бъдеще утре е много абстрактно, ние  трябва да се концентрираме върху днешния ден  така,  както проведохме конференцията, показвайки  отговорно отношение и желание на първо място да запазим своето и здравето на хората около себе си“, коментира Синан Пехливанов.

Предстои да се избере съставът на новия Национален съвет на МДПС. 114 са неговите членове, Великотърновският регион  се представлява от петима, сред които  областният председател Мъстън Мъстънов и председателите на академичните дружества в старата столица и в Свищов.