Прокуратура

Красимир Стайков е носител на наградата Прокурор на годината на Асоциацията на прокурорите в България

Красимир Стайков е носител на наградата Прокурор на годината на Асоциацията на прокурорите в България. Това стана но време на

годишното общо събрание на Асоциацията, провело се в Батак. В работата на общото събрание активно участие взе и представителна група от великотърновската секция на Асоциацията от ВТРП, ВТОП и ВТАП. Ежегодната награда „Прокурор на годината“ се дава от съсловната организация за високи професионални постижения и постигнали значими успехи при разследването по наказателни производства. За настоящата година бе уважена номинацията на прокурор Красимир Стайков, която е издигната от прокурори от трите прокуратури в гр. В. Търново.

Стайков работи от дълги години в Районна прокуратура – В. Търново и именно цялостната му прокурорска работа и постигнатите в нея високи резултати бяха отличени от Асоциацията. Като основание за това послужиха постиженията на прокурор Стайков в противодействието на престъпността и в утвърждаване на върховенството на закона, както и проявяваните от него висок професионален и етичен стандарт в прокурорската дейност. Отличеният с плакет и грамота колега при награждаването си сподели, че приема приза като високо признание към всички колеги не само от неговото звено на Прокуратурата на Република България, но и от целия съдебен район.

Снимка: prokurori.bg