Съд

Шест месеца условно за килифарчанин, счупил челюстта на съгражданин

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебна фаза споразумение, осъдиха мъж за  нанесена телесна повреда на съгражданин на шест месеца лишаване от свобода, с три години изпитател срок.

А. Б. се призна за виновен за това, че на  21.05.2017 г. в гр. Килифарево, причинил среднa телеснa повредa на М. М., изразяваща се в счупване на долна челюст.

Пострадалият извършвал строителни услуги. На 21.05.2017 г., около 20 часа, отишъл до магазина и седнал на масите отпред, където обикновено употребявали алкохол и си говорили с други хора. Имал нужда от помощник и предложил на познат да дойде с него на следващия ден, за да му помага в работата. Мъжът му отговорил да пита обвиняемия, който седял на съседна маса. Пострадалият се обърнал към А.Б. и го попитал дали на следващия ден мъжа може да дойде с него на работа. Тогава обвиняемият му казал: „Ти от кога искаш да вземаш моите работници?“, започнал да се заяжда и без какъвто и да е друг повод, проявил непровокирана агресия, като изведнъж станал и го ударил няколко пъти с юмрук в областта на долната челюст.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.