Образование Политика

Членове на Студентския съвет на ВТУ се срещнаха с депутати от Великотърновския район

Председателят и членове на Студентския съвет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проведоха среща в парламента с народни представители от Великотърновския регион –  доц. д-р Милен Михов, гл. ас. Станислава Стоянова, инж. Клавдия Ганчева, Цветан Цветанов, Явор Божанков, Весела Лечева и Валентин Ламбев. Срещата бе инициирана от  депутатите, които отправиха покана до представители на Студентския съвет на ВТУ за гостуване в Народното събрание по случай 1 ноември – Деня на народните будители.

Студентите имаха възможност да зададат своите въпроси, които, съвсем естествено, бяха свързани, предимно, със сферата на висшето образование. Обсъдени бяха размерът на стипендиите, социално-битовите условия на студентите и в частност – лошите битови условия в Блок №1 на Студентските общежития. Депутатите от всички парламентарни групи поеха категоричния ангажимент в най-скоро време да потърсят варианти за цялостен ремонт на студентското общежитие.

Други теми, които се дискутираха на срещата, бяха възможностите за реализация след завършването на висше образование у нас, кризата на морални ценности, която повсеместно е обхванала обществото в България, въвеждането на вероизповедание в училищата, българското образование сред българските общности в чужбина, агресията в българските училища и здравни заведения и много други.

Председателят на Студентския съвет Петър Петров покани всички народни представители от региона на среща със студентите на Великотърновския университет.