Здравеопазване Образование

Четири ученически проекта от Велико Търново са одобрени за втората фаза на конкурса „Посланици на здравето”

Четиридесет и седем проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани в първа фаза на XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция за закрила на детето, Регионалния офис на Световната здравна организация в България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

Четири от одобрените проекти са на великотърновски ученици. В категорията 1-4 клас е класират проектът „Здравословно хранене“ на ОУ „Димитър Благоев“, с ръководител Надя Владимирова.

При групата 8-12 клас класираните проекти са три. Двата са на възпитаници на ПГТ „Д-р Васил Берон“. Под ръководството на инж. Славка Проданова учениците са разработили проекта „Азбука на здравето“, а „Докажи вредата“ носи името проектът с ръководител Албена Иванова.

Проектът „НЕзависимите“ под ръководството на Светла Грозева от ПГСАГ „Ангел Попов“ е четвъртият от община Велико Търново, класиран за втората фаза на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.