Култура

Четирима италиански тенори идват с концерт във Велико Търново

Българската публика ще се наслади на очарователния вокален квартет, който привлича почитатели с популярни хитове от Родината на белкантото на 30 Август от 21:00ч. на сцената на Летния театър в град Велико Търново.  *Четиримата италиански тенори* е името на сензационния вокален квартет, който пристига у нас за пореден триумфален гастрол. Младите певци се завръщат на българска сцена с концерт-спектакъла „VIVA ITALIA“, след изключително успешното си гостуване в България през изминалия сезон, с поредица от концерти с Врачанските симфоници.

Концерт-спектакълът “ VIVA ITALIA“ включва популярни арии и канцонети, чрез който българската публика ще се докосне до магията на италианското белканто.

Тенорите ALLESANDRO D’ACRISSA, FEDERICO SERRA, FEDERICO PARISI и GIOVANNI MARIA PALMIA, очароват почитателите си в цял свят с пленителните си гласове, артистичност и атрактивни изпълнения на прочути класически хитове.

Ще прозвучат едни от най-популярните оперни арии, канцонети, дуети и хорове : Il Lamento di Federico, Che gelida manina, Una furtiva lacrima, La donna e mobile, Nessun Dorma, O sole mio, Torna A Surriento, Volare и много, много други, под съпровода на Симфониета-Враца.

Концертите на „Четиримата италиански тенори“ и Симфониета-Враца започнаха на 15-ти август от Бургас и преминаха през Black Sea Rama Golf & Villas в Балчик и Плевен с огромен интерес. На 31.08 са в Сливен (Крепост „Туида“), 02.09 – Петрич, 03.09 – Пловдив(Летен театър Бунарджика), 10.09 – Перник и 11.09 – Созопол(Амфитеатър).

Билети за концерта  на 30 Август на Летния театър от касата на Музикално Драматичен Театър.