Образование

Четвъртокласници от Дебелец събират пари за Никол

Благотворителен базар ”Заедно за Никол” организираха учениците от IV  „Б” клас на ОУ „Петър Берон” в град Дебелец. За благородната кауза те изработиха 50 картички – рисувани, апликирани и с техниката квилинг. Събраните средства от базара те ще дарят по сметките на Никол Георгиева от Велико Търново, която ще се лекува във Франция в парижкия институт „Гюстав Руси. 14-годишното момиче страда от Сарком на Юинг.

Децата от Дебелец, с класен ръководител Людмила Малева, изразяват своята съпричастност към болни връстници още от първи клас. Всяка година изпращат  SMS за „Българската Коледа”, преди две години събираха благотворително пари за малката Йоана от Велико Търново като отново изработиха картички за първа пролет, а през 2016 година участваха в акцията „Дари шапка, шал и ръкавички” за деца без родители от Варна.

„С огромна любов изработиха картичките за благотворителния базар тази година. Имат голямото желание да помогнат винаги на болно дете или дете в нужда”, заяви за Общинското радио класният им ръководител Людмила Малева.

Четвъртокласниците работят успешно и по проект „Твоят час“. Те са в „Творчески клуб“. В него те се запознават с творчеството на известни писатели и поети, участват в литературни конкурси и печелят награди, посещават театрални спектакли, творят.

Кремена Крумова – Попова