Образование Община

Честит 15 септември, би първият училищен звънец

„Бъдете любознателни, попивайте всичко ново от вашите учители, а резултатите, които ще ни носят първокласниците и петокласниците ще са най-голямата гордост и за нас като местно самоуправление”, посочи в словото си по повод тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Свети Патриарх Евтимий” кметът на Велико Търново Даниел Панов. Той поздрави учителите и им благодари, че през изминалата учебна година са работили в трудности, но въпреки това възпитаниците на школото са участвали в състезания и олимпиади.

Даниел Панов поздрави и родителите, и им благодари, че са отгледали будни великотърновчета и ги учат на ценности. Пожела на всички на добър час и успешна нова учебна година.

Заради действащите противоепидемични мерки тържества има само за малчуганите от 1-и и 5-и клас, за седмокласниците и осмокласниците. За поредна година броят на учениците във Велико Търново и общината се увеличава – 7,3% е ръстът в училищата на общинска издръжка. В класните им стаи ще влязат близо 7300 деца и младежи, а първокласниците отново са над 700. С гимназистите от петте професионални гимназии – по икономика, по строителство, архитектура и геодезия, по туризъм, по електроника и по моден дизайн, първия звънец на 15 септември в Старата столица ще чуят над 8800 ученици.