Здравеопазване Образование

Ученици дискутираха по проблемите на ХИВ/СПИН

Междуучилищна дискусия под надслов „Пияни от любов“ се проведе в Регионалната здравна инспекция. Инициативата е част от Национална антиспин кампания на Министерството на здравеопазването, посветена на Деня на влюбените и се организира от РЗИ, Община Велико Търново и Младежкият дом в старата столица.

В срещата участваха ученици и преподаватели от четири великотърновски училища – СУ „Емилиян Станев“, ПМГ „Васил Друмев“, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Те  презентираха предварително подготвени проекти по темите: „ХИВ и СПИН – същност на заболяването“, „ХИВ И СПИН – профилактика“, „СПИН и популярни личности“ и „Пияни от любов“. Публиката стана свидетел на задълбочени знания и атрактивни изпълнения от участниците в дискусията, които бяха проявили изключително старание и креативност при подготовката си.

След представянето на проектите, участниците се включиха в забавни интерактивни игри и демонстрации. Всички ученици и преподаватели получиха грамоти, подаръци, презервативи, валентинки и здравно-образователни материали.