Денят

Цяла пейка, изхвърлена от хълма Света Гора изнесоха при почистването му

„Вчера по време на слънчевия следобед се събрахме 10 човека и почистихме над 15 чувала с боклук и ЕДНА ЦЯЛА ПЕЙКА под панорамната тераса на хълм Света Гора. ИМАМ ЕДНА СУПЕР ИДЕЯ: Хайде да не хвърляте повече боклуци от там, докато се любувате на царствено Търново”, това написа в социалните мрежи основателят на групата за здраве и масови тренировки на открито Търново рън –  д-р Калин Василев.

Доброволното почистване на замърсени зелени участъци в старата столица напоследък се превръща в трайна тенденция, която буди надеждата, че у нас  най-после се самоизгражда така необходимото гражданско общество. Предстоят още няколко подобни акции в старопрестолния град и по пътя към Петропавловския манастир до Лясковец. Ентусиастите призовават всеки бдителен търновец, забелязал място, където е належащо да се проведе такава акция да сигнализира в социалните мрежи. Винаги са необходими както доброволци, които да се включат в еко-инициативата, така и консумативи – гумени ръкавици и големи чували за смет.

Концепцията за Доброволно чистене във Велико Търново отскоро си има и отделна страница, където всеки радетел за каузата може да следи предстоящите събития.

 

 

Снимка: FB