Социални дейности

Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания стана на 10 години

10-ти рожден ден с много гости отбеляза Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания във Велико Търново. Да поздравят екипа дойдоха колеги, представители на институции, родители, деца и младежи, ползващи услугите му. Управителят на центъра – Ваня Иванова, ги представи и сподели резултати от работата на специалистите в тях.

Акцент в тържеството беше специално изработено от децата и родителите им пано с цветни и разнообразни рибки, символ на различието на всеки един от нас. Посланието му към обществото е, че всеки човек трябва да намери мястото си в него и да бъде щастлив. Част от децата в центъра трогнаха присъстващите като разказаха личните си истории пред участниците в празника.

Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново, поздрави екипа на центъра за постигнатите през годините резултати. Тя изрази увереност, че всеотдайността му в работата ще продължи и занапред. А Събина Събева – изпълнителен директор на фондация Международна социална служба – България, коментира, че бариерите пред младите хора с увреждания могат да бъдат премахнати с колективни усилия, работа и взаимодействие между родители и специалисти.