Култура

„Целунат от Бога“ представят днес в „Клуб 7“

Сборника „Целунат от Бога“ представя днес неговият автор Явор Цанев в старопрестолния „Клуб 7“. Заглавието не носи религиозна препратка, а е титул на един от разказите, дал име на целия том.

Книгата е интригуваща селекция от истории, които ще ви разходят из времето и пространството, за да изпитате удоволствие, страх, вълнение или да ви накарат да погледнете на хората и света под особен ъгъл, казват за нея издателите. Сборникът, като цяло е разнообразен, в него има хорър, трилър, фантастика, фентъзи и съвременна проза. Двадесетина са разказите в него, някои от тях вече са излизали в други антологии. Някои от творбите са специално написани за конкурси, посветени на творчеството на Стивън Кинг, Пол Лъвкрафт, Рей Бредбъри. Всички те са събрани в петия сборник с разкази, дело на младия автор.

„Много обичам да смесвам жанровете, защото когато използваш фантастиката като фон може да кажеш нещо съвсем човешко, което просто се получава по по-интересен начин. В един детайл от нашето ежедневие може да намериш чиста магия и да го превърнеш в магически реализъм. Струва ми се, че разказите са интересни, част от тях  са с неочакван край. Има дори уестърн с вампири”, сподели за Общинското радио Явор Цанев.

Представянето на книгата „Целунат от Бога“ е днес от 19 ч. в Клуб 7