Денят Образование

Цветно и с настроение изпратиха випуск 2023 в ПГСАГ „Ангел Попов“

Днес, 16 май 2023 г завършиха учебните занятия на учениците от ХІІ клас от ПГСАГ „Ангел Попов“. По този повод училището за последен път събра бъдещите абитуриенти с техните учители, съученици и приятели. Тази година в строителната гимназия завършват 95 ученици в специалност „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“ и „Архитектурна реставрация“ и „Парково строителство и озеленяване“.

Тържественото им изпращане започна с последен час на класа, в който те се срещнаха своите класни ръководители. Класните Ирена Илиева, Боян Симеонов, Деница Трифонова и Зоринка Попхристова бяха подготвили подаръци на своите възпитаници и със снимков материал им припомниха пътя, който извървяха заедно от 8. до 12. клас. Официалното тържеството продължи в театралния салон, където зрелостниците бяха посрещнати с химна на гимназията и приветствие. Директорът на гимназията – д-р Евгения Илиева припомни на завършващите стъпките им в новото училище, които младежите извървяха, за да стигнат до този ден на зрелостта и надеждите.

С гордост и благодарност д-р Евгения Илиева  връчи грамоти и награди на зрелостниците за активно участие и класиране на призови места в редица конкурси и състезания, защото гимназията изключително високо  цени усилията и труда, положен от тези ученици. Те представиха достойно не само себе си, своите знания и умения, но и преподавателите си и училището.

Поздравления направиха представител на класните ръководители; на учениците осмокласници и ученическия парламент. Прозвучаха и думите за благодарност и приветствие от представители на випуск 2023.

Много настроение внесоха музикалните изпълнения на вокалната група на гимназията „All for one” и хорото, изпълнено от групата за народни танци на ПГСАГ „Ангел Попов“, които разчувстваха бъдещите строителни техници, реставратори, дизайнери и озеленители.

Емоционалното тържествено изпращане завърши с дефиле на  абитуриентите на Випуск 2023 по червения килим под цветни арки.