Денят Политика

Цвета Галунова се раздели с ПП Възраждане: „Различното в обикновена среда не блести…“

Младата европейска шампионка по шахмат Цвета Галунова, която беше депутат от Великотърновски избирателен район от ПП „Възраждане“ от гражданската квота, се раздели с партията разочарована. Тя няма да е в листите, тъй като партийното ръководство е решило да заложи на партийни членове, а хора от гражданската квота да не са кандидати за народни представители.

„Моята равносметка е, че чрез дипломация и диалогичност имах своя съществен дял за това 174 музея и галерии да получат 20 млн. лв. повече в сравнение с изминалата година. Чрез дипломация и диалогичност заедно с моя екип направихме така, че една привидно непостижима кауза, каквато беше 50% българска музика в ефира на националните ни медии, да бъде гласувана положително от всички парламентарни групи в комисията по култура на първо четене. Вярвам, че само животът на 47-то Народно събрание не стигна, за да мине законопроектът и през Пленарна зала.

Вярвам в максимата, че който не цени активните хора с потенциал за развитие на една държава, подкопава нейното бъдеще.

За ПП „Възраждане“ резултатите или не бяха достатъчни, или не бяха от съществено значение. Предпочитанията натежаха към партийните членове, които поставят интересите на партията на първо и единствено място, които не си позволяват да поставят под съмнение управленските решения, да задават въпроси и да искат да бъдат убеждавани в конкретни позиции и процедури на партията.

На 14.08. се взе решение в листите на „Възраждане“ да попаднат само доказани партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В крайна сметка „договорът“ между мен и „Възраждане“ започна с началото на кампанията през октомври 2021г. и приключи с края на 47-то Народно събрание. Предстоеше предоговаряне на партньорството, но то не се състоя.

Тяхно право е да се капсулират, щом вярват, че това е добре за партията. Не знам с какво моето отсъствие ще допринесе за Възраждане и за България, но аз оставам себе си, заедно с моя екип и с моите каузи. Вярвам, че когато човек върши правилните неща с добри намерения, няма нужда да се притеснява за бъдещето.“ – написа днес на страницата си във фейсбук Цвета Галунова.