Денят Община

Цветан Цветанов: Мостът в Шемшево ще бъде пуснат на 15 септември

Мостът в Шемшево ще бъде пуснат за първия учебен ден, като с това ще дадем възможност на всички деца и жителите от засегнатите прет села да се придвижват по възможно най-краткия път до Велико Търново. Това съобщи народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
Необходимостта от изграждането на ново съоръжение бе породена след частично рухване на стария 130-годишен мост в края на февруари миналата година. „Тогава поех ангажимент пред жителите на засегнатите села да съдействам за разрешаването на проблема. Веднага след като 44-тото Народно събрание започна работа и след сформирането на правителството на Бойко Борисов, в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бе внесено искането да се финансира строителството на нов мост. Осигурени бяха необходимите средства от 1,1 милиона лева – нещо, което служебното правителство на президента Румен Радев обясняваше, че не може да се случи.
Новият мост ще е с около 2 метра по-висок, широк 10 метра и дълъг близо 40 метра. Ще има две ленти за движение, осветление и ще бъде със завишена товароносимост. Получих уверение от изпълнителите, че ще направят всичко възможно за предсрочно пускане”, каза Цветанов.