Денят Икономика

Цветан Цветанов и министър Нанков откриха ремонтирания път Горна Оряховица – Арбанаси

„От 40 години пътят е мечта за жителите от двете общини”, подчерта при откриването министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По негови думи дължината на трасето е малко под 5 километра. Ремонтът е извършен с финанасиране от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура” в размер на 1,8 млн. лева.  Отсечката е най-пряката връзка между Велико Търново и Горна Оряховица, с трафик до 7000 автомобила, отбеляза Нанков и призова водачи да шофират разумно и безаварийно.

„Трябваше още няколко седмици да се работи, но с активната намеса на Пътната агенция и на министър Нанков с неговите чести посещения във Великотърновска област дадоха допълнителен импулс на изпълнителите.  Утре има невероятен християнски празник и в тази посока искам да благодаря на строителите, че спазиха своя ангажимент и в сряда, когато много български граждани ще посетят манастирите тук и Чудотворната икона, ще могат да пътуват безпроблемно по рехабилитираната пътна инфраструктура”, каза народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Мисля, че гражданите ще са много доволни. В есенно-зимния сезон ставаха много пътнотранспортни произшествия. С разширението смятам, че пътят вече няма да е проблемен”, подчерта кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

На церемонията присъстваха народният представител от ГЕРБ Клавдия Ганчева, областният управител проф. Любомира Попова, кметът на Велико Търново Даниел Панов, представители на общинските администрации.

По-късно Цветан Цветанов и министър Николай Нанков откриха напълно ремонтираната улица „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица.