Култура Община

„Царевград Търнов“ привлече нов туристически партньор на престижно изложение в Мадрид

Balkan Prime Tours е най-новият партньор, с който Общинската туристическа агенция /ОТА/ „Царевград Търнов“ подписа договор за посещение на организирани групи до старата столица. Това се случи по време на най-голямата туристическа борса в Испания – Международното изложение в Мадрид FITUR. Тя се проведе от 24 до 28 януари, а ОТА  презентира културно-историческото наследство и потенциала за туризъм на историческата и духовна българска столица.

Balkan Prime Tours е международна фирма, която организира турове посветени всяка година на определена страна от Балканския полуостров и през 2024 г. предлаганата от тях дестинация е именно България.  По време на изложението управителят на общинската агенция Борислав Йорданов се срещна и с вече установени партньори от Испания, които не скриха, че България и в частност Велико Търново ще са предпочитани дестинации през летните месеци за много испански туристи.

По традиция на изложението FITUR първите два дни са посветени на бизнес срещи, а вторите два са с отворени врати. Чрез специално разработен VR рекламен клип, който беше създаден именно за това изложение, от „Царевград Търнов“ представиха десетките туристически атракции на старата столица и региона. По време на FITUR на щанда на българското министерство бяха организирани винени презентации, като акцентът беше върху съществуващите и развиващи се винени дестинации в България. Гостите на българския национален щанд успяха да се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина. Всеки от районите беше представен с качествено, типично за тероара вино. В тази връзка общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя Винения дегустационен център намиращ се на Самоводската чаршия, както и най-добрите местни и регионални вина.