Култура Образование

Художничката Мирослава Запрянова обяви конкурс за детска рисунка

Конкурс за детска рисунка на тема „Моята мечта за Коледа” организира младата художничка Мирослава Запрянова. В конкурса могат да участват малки творци от 1. до 5. клас от всички училища в Община Велико Търново, а крайният срок за изпращане на творбите е 30 ноември. Художничката дава пълна свобода на участниците по отношение на техниката и формата.

„Избрах тази тема, защото Коледа наближава, всеки има мечти, а по това време на годината се случват чудеса. Целта ми е да провокирам децата да рисуват, те са толкова честни и искрени, а детските рисунки винаги са много хубави”, сподели за Общинското радио Мирослава Запрянова.

Трите най-силни творби ще получат специални награди, ръчно изработени от Мирослава, които ще са свързани с творчеството.

Малките художници могат да оставят своите рисунки на адрес: ул. „Стефан Стамболов” №50, ет. 2., където се намира ателието на Мирослава. Тя ще приема творби и на имейл адреса си: aglea.arte@gmail.com.

От 1 до 10 декември детските рисунки ще бъдат показани в Avanzarte – ателието на младата художничка, а всички участници в творческата надпревара ще получат и сертификат за участие.

Мирослава Запрянова е завършила бакалавърска и магистърска степен във Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Целта на новооткритото и́ ателие е да открива, развива и подобрява вдъхновението не само на децата, но и на всеки, който иска да се развива в областта на изобразителното изкуство.