Култура Любопитно

Художници от областта ще творят вдъхновени от архива с истории за КДК

Търновското пространство за изкуство и култура „TAM” отправя покана към художници от област Велико Търново на възраст до 30 г., работещи в сферата на визуалните и приложни изкуства. Тя е с цел създаване на произведения, обвързани с архива на бившия Клуб на дейците на културата в старата столица. В момента пространството се помещава в сградата където е бил клуба, тече и усилен ремонт за реновирането ѝ. Скоро се очаква официалното ѝ откриване.

Жури в състав Мартина Йорданова, Радостин Седевчев и Ларс Нордби ще избере трима артисти, които ще работят в месеците от юни до октомври с куратора Мартина Йорданова, а произведенията им ще бъдат представени на обща изложба през ноември. Всеки от одобрените кандидати ще получи хонорар от 600 лв. Приемането на кандидатурите ще продължи до 20 май 2022 г. на имейл: tam.vtevents@gmail.com с тема: Артистична програма #БъдещеЗаКДК.

Aртистичната програма, включва още творци, работещи в областта на визуалните изкуства, съвременния танц и театър. Художниците Невена Екимова, Димитър Солаков, Радостин Седевчев, хореографите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска, театралните режисьори Ани Васева и Гергана Димитрова ще работят паралелно по създаването на своите проекти, а програмата дава възможност и за обмяна на опит.