Култура Любопитно

Христо Панев открива изложба в Народното събрание

Великотърновският художник Христо Панев ще се представи със самостоятелна изложба живопис в Народното събрание. Откриването е на 9 май.

„Поводът е номинацията ми за орден „Св. св Кирил и Методий”, както и по идея на депутатката Весела Лечева. Остана силно впечатлена от моите работи при посещението си в ателието ми.  В основата на организацията е тя. Така получих покана от Народното събрание. Това ще бъде моя втора самостоятелна изложба. Включва 23 живописни творби и 4 рисунки, понеже мястото не позволя повече картини. Разнообразна е експозицията и в жанрово изпълнение”, сподели за Общинското радио Христо Панев.

Великотърновският художник Христо Панев гостува в Народното събрание със своя самостоятелна изложба за втори път. Първият път бил преди повече от 20 години, когато председател на Парламента е бил акад. Благовест Сендов. Тогава той също остава впечатлен от творбите на талантливия художник, при посещение в ателието му и отправя покана за гостуване в НС.

Наскоро творецът получи и отличие от Международна академия в Азербайджан, едно от най-престижните, давано на хора на изкуството. Той е първият носител на такава награда, връчвана на художници извън държавата.

Кремена Крумова – Попова