Денят Спорт

Християн Славков: „Идвам в “Етър” да помогна за влизането в елита”

Футболистите на “Етър” започнаха подготовка, като в първите два дни преминават медицински прегледи, а следобед тренират в Леденик. “Четири са новите попълнения, а други четирима напуснаха. Засега това са футболистите, с които разполагаме, и нови промени не се предвиждат”, съобщи старши треньорът Емануел Луканов. Нападателят Мартин Тошев ще се присъедини към отбора в понеделник.

Новото попълнение на вратарския пост Християн Славков премина успешно медицинските тестове и вече тренира пълноценно. Христин е роден на 26 февруари 2003 г. в Пловдив. Висок е 190 см и тежи 87 кг. Той е със статут на преотстъпен в “Етър” от “Ботев” (Пд) до лятото и ще замени Станислав Нисторов, който отиде в дубъла на ЦСКА 1948.

“Започнах в школата на “Марица”, през 2015 г. преминах в “Ботев”, като през 2020 г. за половин година бях в “Септември” (София). Общо за първия и втория отбор на “Ботев” имам над 40 мача, като спечелихме бронзови медали за първи път от 27 години, тогава играх в този мач. Във втория отбор имам 11 сухи мрежи – миналия сезон 8, а тази есен – три.

От “Ботев” ме попитаха как бих приел да отида под наем в “Етър” и веднага откликнах с добри емоции. “Етър” е традиционен голям български клуб, Велико Търново е хубав град. Искам да помогна на отбора да влезе в елита. Познавам повечето футболисти, играли сме един срещу друг. Очаквам да влезем в Първа лига, мястото на “Етър” е там”, заяви Християн Славков минути, след като облече виолетовия екип.