Денят Култура

Хоротека „Плетеница” в събота – в помощ на 27-годишната Николета Кънева

Третата хоротека-семинар на танцова школа „Плетеница” с гл. ас. д-р Благовеста Калчева ще бъде с благотворителна насоченост. Събитието, което ще се проведе в събота, 21 април, в Интерхотел Велико Търново, ще бъде в помощ на Николета Кънева, която страда от злокачествено новообразувание. За да се излекува, Николета, която е майка на едногодишен син, има нужда от животоспасяваща операция в чужбина. Преди това й предстоят и поредица от химиотерапии в Турция, а сумата за всяка от тях е на стойност 3 хиляди евро. Танцова школа „Плетеница” организира и благотворителен базар в помощ на младата жена, която е от Трявна и танцува във фолклорен ансамбъл в Плачковци. Три народни хора от Тракийската и Шопската етнографска област ще демонстрира за присъстващите „слънцето на българските хореографи” гл. ас. д-р Благовеста Калчева. Преподавателката е известна на великотърновци като част от журито в надпреварата „Болярско надиграване”, която предстои съвсем скоро. „Ние приехме като мисия тази благотворителна хоротека. В нея ще организираме и базар – всеки ще донесе, каквото пожелае, за да го продадем благотворително. Дори клубове в Лондон са пуснали средства в сметката на Николета”, коментира за Общинското радио инициаторът на хоротеките – Николай Корчев от „Плетеница”.

Банковата сметка е в банка ДСК. IBAN: BG14STSA93000025165130 BIG:STSABGSF. Титуляр на сметката – Николета Мариянова Кънева. Кутии за набиране на средства вече има в няколко магазина и танцови школи във Велико Търново.

Активен съботен ден очаква танцьорите от школа „Плетеница” на 21 април. Преди хоротеката, която стартира от 19 часа в Интерхотел Велико Търново, те ще вземат участие в 15-ото издание на изложението „Културен туризъм”. Заедно с приятелите от „Сръчница” ще извият кръшни български хора за радост на всички гости на борсата. От 12 часа пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски” Николай ще покаже на публиката местно великотърновско хоро. „Ще бъде красив празник за всички гости на града”, с усмивка допълни танцьорът.