Интервю Култура

Хитове на „Дийп Пърпъл” и „Рейнбоу” представят „КИКИМОРА” и симфоничен оркестър във Велико Търново

Грандиозният трибют концерт с любимите песни на легендарните „Дийп Пърпъл” и „Рейнбоу” под надслов „Children in Time“ ще гостува във Велико Търново. На 20 февруари от 19 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” групата на Николо Коцев „КИКИМОРА” ще се качи на сцената заедно със симфоничния оркестър на Държавната опера в Стара Загора, за да поднесат на публиката общия си проект. Премиерата му е на 20 януари в Стара Загора, а билетите от 19 часа са вече разпродадени. Затова от Операта там обявиха извънреден час за представлението.

Точно месец след премиерата, публиката във Велико Търново ще чуе любими песни на легендарните „Дийп Пърпъл” и „Рейнбоу” в съпровод на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Аранжиментите и оркестрациите са дело на Николо Коцев, а диригент на концерта е маестро Димитър Косев, когото търновската публика познава много добре от проекта „Шоуто продължава”-с песните на QUEEN. „Children in Time“ беше естественото продължение на проекта с QUEEN. Публиката във Велико Търново определено направи концерта тогава специален. За нас беше рисково – симфоничният концерт в голяма Спортна зала е труден за озвучаване. Но това, което изживяхме миналата година при вас ни кара да обещаем, че определено всяка година ще бъдете свидетели на всичките ни проекти”, коментира специално за Общинското радио диригентът Димитър Косев.

Над 50 човека ще се качат на сцената, за да представят симбиозата между рок и класическа музика през февруари в старата столица. Въпреки че не са в типични свои води, музикантите от оркестъра приемат добре проекта, коментира Косев. „Не са свикнали на такова нещо, аз ги бях предупредил още с миналия проект да очакват усещането, че са на рок концерт, а не на оперната сцена. Мисля, че  им доставя огромно удоволствие да виждат публиката как може да се промени, да крещи и вика в залата на операта, което е страхотно изживяване”, добави маестрото.

Симфоничният оркестър на Държавна опера-Стара Загора ще се изяви в пълния състав и блясък, категоричен е той. „Заложили сме и на една добре формирана група, сработена през годините. „КИКИМОРА” са страхотни музиканти, свикнали да свирят тези парчета. В проекта за „QUEEN” подбирахме участниците специално”, поясни Димитър Косев.

След Велико Търново, проектът „Children in Time“ ще бъде представен в Габрово. Датата е 21 февруари, а мястото – Спортната зала в балканското градче.

В концерта „Children in Time“ ще прозвучат 16 песни, от които седем на „Дийп Пърпъл”, сред които „Highway Star”, „Mistreated”, „Child In Time”, „Stormbringer”, „Soldier Of Fortune”, „Burn”, „Perfect Strangers”. Николо Коцев е избрал и песни на „Рейнбоу” от ерата на Рони Джеймс Дио, и не само. Зрителите ще се насладят на вечните хитове „Can’t Let You Go”, „I Surrender”, „Catch The Rainbow”, „Long Live Rock’n Roll”, “Stargazer, Temple Of The King”.

Билети за концерта можете да намерите в офиса на Туристическия информационен център ( ул. „Христо Ботев” №5) и в мрежата на eventim.bg.