Култура

Фотомодел води певците от Малта на конкурса „Сребърна Янтра“

Пеещият фотомодел Кристъл Елюл е избрана да води групата от Малта за 15-ото издание на международния конкурс „Сребърна Янтра“ в края на месец септември във Велико Търново.

Едва седемгодишна Кристъл излиза за първи път на сцената, но не с микрофон в ръка, а с китара. Майка й я записва в Музикалната школа в родния й град в класа по класическа китара. Пълният курс на обучение и изпитите по теория и практика завършва с пълно отличие.

Десетгодишна, Кристъл започва занимания по пеене. От тогава са и първите й участия в детски мюзикъли, музикални конкурси и фестивали. Има определен афинитет към поп и рок музиката, като по-често търси комерсиалния eлемент в песните. Междувременно преминава обучение в различни курсове по актьорско майсторство, моделстване и танци.

На 18-годишна възраст има големия шанс да представи в нарочна радиопрограма новите имена в модерната малтийска музика. Не закъснява и поканата от телевизията – поверяват й секция „Тийнейджъри“, в която интервюира най-популярните малтийски диджеи и банди.

сн. Кристъл Елул

Днес Кристъл Елюл е повече отдадена на модата, отколкото на музиката. Работи като фотомодел и лице на различни кампании и събития в своята страна. Сред последните й медийни изяви са връчването на Малтийските спортни награди и наградите на Футболния съюз на острова.

В момента Кристъл е и една от актрисите в популярния сериал „Klassi Ghalina“ – забавна комедия, която я прави щастлива, защото обича да вижда хората усмихнати, радостни и доволни в края на работната седмица.

„Ръководството на „Euro Stars Festival” – Малта, който вече седем години си партнира със „Сребърна Янтра“, реши този път да повери нашия тим за Велико Търново на Кристъл. Тя има огромното желание да се занимава с продуцентска работа. Млада и амбициозна е, помага много в организацията и провеждането на фестивала във Валета. Сигурен съм, че опитът на „Сребърна Янтра“ ще бъде много полезен за нея“ – сподели директорът на „Euro Stars Festival” г-н Мартин Дегабриеле –  голям приятел на Велико Търново и България.