Култура

Фотографска изложба „Майки и синове“ ще представи великотърновката Даниела Минева

Фотографска изложба „Майки и синове“ ще представи великотърновката Даниела Минева. Експозицията ще бъде открита на 9 май от 17,30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ гр. Велико Търново

Това е втора самостоятелна изява на талантливата фотографка. През февруари миналата година тя представи своя проект „Лица в тишината”, който получи одобрението на публиката и беше открит при голям интерес в Изложбени зали.

Сегашната ми изложба е опит да представя съкровената връзка между майка и син, която до голяма степен ни изгражда като личности (и нас – майките, и тях – синовете). Наситена с много емоции, тя често остава невербализирана, скрита в най- съкровените кътчета на душата. Тази поредица от черно-бели фотографии проследява изменението на отношенията през годините и през израстването, дистанцирането и събирането, споделя авторката.

Философ по образование, фотограф по призвание, талантлива певица, вдъхновен арт директор на Фолклорна формация „Плетеница”, са само част от лицата на Даниела Минева.