Икономика Образование

Форум Национални дни на кариерата се провежда в Пети корпус на ВТУ

Ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов откри 22-то издание на  форума „Национални дни на кариерата“. Близо 20 водещи български и чуждестранни компании участват с информационни щандове в изложението, което е разположено в Пети корпус на висшето училище. До 14,00 часа студентите могат да се запознаят с предлаганите позиции за стаж и работа и да получат консултации при съставянето на мотивационно писмо.  По думи на организатора на форума Светлозар Петров от шестима  кандидати – минимум един успява да започне работа по желана професия. Участниците във форума приветстваха зам.-областният управител Станислав Николов и зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

„За мен е чест да присъствам на откриването на 22-то издание на „Национални дни на кариерата“ и от името на областния управител инж. Георги Гугучков, както и от свое име, да засвидетелствам институционалното партньорство на Областна администрация Велико Търново с този форум“, подчерта в поздравителното си слово Станислав Николов. По негови думи за Велико Търново като университетски център, като град на младите хора, това събитие е от изключителна важност, защото то е практически ориентирано към срещи и интервюта между младите хора и бъдещите им работодатели.

„Благодаря на „JobTiger“ за тяхната ангажираност при организирането на това събитие. Вашата упорита работа създаде платформа, където студенти, млади професионалисти и фирми могат да се съберат, за да изследват потенциала си и да създадат полезни връзки“, допълни зам.- областният управител Станислав Николов.

Зам.-кметът на Общината проф. Георги Камарашев апелира всеки студент да опита шанса си. „Дори да са разочаровани от новата работа – да не се отказват. Те са толкова млади, че могат да се провалят, но да започнат отначало и да постигнат високи професионални резултати“, каза проф. Камарашев и пожела на всички да открият своето поприще.

„Не съм краен оптимист, че всички ще си намерят работа и че всички фирми ще си намерят работници, но мисля, че  така трябва да се случват нещата, така трябва да информират хората на място – с това каква е работата,  какво предлага,  каква квалификация е необходима. Ще се радвам и този форум, както и предишните, да бъде успешен, защото няколко години покрай пандемията пропуснахме нещата и пропуските си личат“, подчерта в словото си ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов.

За втора поредна година посетителите на форума ще се възползват от ScanFactor – иновативна технология, чрез която кариерните форуми на живо са с дигитален обмен на данни.

Иновацията позволява лесно и практично споделяне на профил, автобиография или портфолио на търсещ нови професионални възможности кандидат с предлагащите работни позиции – само с QR код!