Здравеопазване

Фондация „ Happy Mums” ще работи за подпомагане на семействата

    Обединени от каузата на грижа за майките и децата медици и психолози създадоха във Велико Търново фондация „ Happy Mums” с председател Тони Калушкова.След десетгодишна работа в училището за родители със същото име разбрахме колко полезни можем да бъдем на семействата в подготовката им за раждането, а и по-късно. Хубаво е услугата да достига до повече хора. Правехме го и с много кампании. Новият ни статут ще ни даде възможност за търсене на нови форми на финансиране и разширяване на дейността”, сподели Тони Калушкова.

Фондация „ Happy Mums”  има амбицията да участва и в проучвания, да прави изследвания по отношение на родителството и отглеждането на децата. Акцент в дейността й ще бъде и пренаталното образование, ролята на бащата в подготовката за семейното събитие, както и включването му в грижите за детето.

Искаме да обхванем по-цялостно подготовката на бременната за раждането, защото процесът не се изчерпва само с посещението на женската консултация и получената медицинска подкрепа”, коментира Калушкова.

  Изложението Famili Days Expo на 17 и 18 октомври в ДКС „Васил Левски” в старата столица е първата голяма инициатива на фондация „Happy Mums” и се провежда в партньорство с Община Велико Търново.