Култура Любопитно

Фондация „Шанс за децата и природата на България” обявява VIII-ми национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!”

„Когато утре стане днес” е темата на осмия национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!”, съобщават организаторите от фондация „Шанс за децата и природата на България”.

Идеята на конкурса е да бъдат открити повече млади пишещи деца в България, да бъде дадено поле за изява на младежите, техният талант и възможности да бъдат подпомогнати. Право на участие имат всички пишещи млади хора на възраст между 15 и 20 години. Предизвикателството е участниците да споделят своите виждания, желания, стремежи и мечти, свързани с едно по-добро утре.

Желаещите да се включат могат да го направят като изпратят свой авторски разказ или поезия, непубликувани до момента. На уебсайта на фондацията http://www.forbgkids.org/ е публикуван регламентът за участие. Крайният срок за изпращане на творбите е 9 януари 2022 г. Финалистите ще бъдат обявени на 26 януари.

В изминалите 3 издания на конкурса от от фондация „Шанс за децата и природата на България” издават книги с най-добрите разкази и поезия на децата, участвали в конкурса. Организаторите се надяват и тази година да имат възможността да избират и отново да публикуват книга с най-добрите произведения.

Темата на тазгодишния национален конкурс е провокирана от ковид пандемията и живота в условия на икономическа и социална криза, поясняват организаторите.

Гергана Нинова