Денят Община

Фондация „Приятели на животните”-ВТ се нуждае от доброволци за къщичката на Коледния базар

За трета поредна година в рамките на Коледния базар в парка „Марно поле” е отворена и къщичка на фондацията „Приятели на животните”-Велико Търново. Тя е предоставена безвъзмездно от Общината за благотворителна кауза – да се съберат средства в помощ на приюта в с. Шемшево. Ръчно изработени картички от ученици в СУ „Вела Благоева”, календари, плюшени играчки, бижута и коледна украса могат да си закупят посетителите. На място може и да се дари храна за котки и кучета, стари одеяла и вълнени постелки. Общинският приют е от открит тип и животните имат нужда от топли завивки, акцентира Радостина Герганова, председател на фондацията „Приятели на животните”-ВТ. „Могат да се дарят и стари играчки и поводи, останали от вашите домашни любимци. За всяко дарение се получава подарък, всеки ден сме там – заповядайте”, допълни Герганова.

сн. „Приятели на животните“-ВТ

Въпреки че тази година от организацията не намират спонсори, успяват да отрупат къщичката с какви ли не стоки. Проблемът обаче е липсата на доброволци, които да работят на щанда, който е отворен всеки ден от 10 до 19 часа. На ден по трима човека се редуват в момента, но графикът се прави ден за ден, тъй като повечето са ангажирани я в работа, я с учене. „В къщичката има две печки, не е студено”, с усмивка посочи Радостина Герганова.

Изключително успешни са първите три дни за къщичката на фондацията, след откриването на Коледния базар на 1 декември, отчете още тя.

Ако някой има желание да помогне дейността на доброволците и да отдели няколко часа от свободното си време, може да ги открие както на място в парка „Марно поле”, така и на страницата: https://www.facebook.com/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%92%D0%A2Friends-of-Animals-VT-173901792960499/?fref=ts