Денят

Фондация „Дякония и мисия” събра помощи за приюта на отец Иван

    Събрахме и занесохме лично помощи в приюта на отец Иван в Нови хан и в Якимово, сподели гл.ас.д-р Стефка Кънчева – преподавател в Богословския  факултет на ВТУ и председател на фондация „Дякония и мисия”. Тя обясни, че преди това са уточнили там от какво точно имат нужда. Оказва се, че преди зимата това са трайни хранителни продукти – олио, захар, консерви, както и обувки – детски и за възрастни, домашен текстил.

„Отзоваха се десетки хора от Велико Търново и Габрово. За пореден път в наша акция се включи енорията на църквата „Възнесение Христово” в старата столица. Продукти дариха и пенсионерите от клуб „Оптимист” в Килифарево. Сърдечно благодаря на всички”, каза Стефка Кънчева. И увери, че догодина фондация „Дякония и мисия” ще осигури доброволци за строежа на медицинския център към дома на отец Иван, за който вече са дарени строителни материали и апаратура.

Редовни срещи организира с обитателите на дома за стари хора във Велико Търново фондация „Дякония и мисия”. Те са посветени на различни празници или интересни теми. Разговорите с доброволците на неправителствената организация са чакани с нетърпение. Това е част от социалната й дейност – дякония. Тя включва редици инициативи, обединени под мотото „От сърце за протегнати ръце”.

Във фондация „Дякония и мисия” изработват и продават картички и разделители за книги. От седмица те могат да се закупят и в книжарницата на Ректората във ВТУ. С набраните средства подпомагат нуждаещи се, финансират включването на възрастни хора от дома „Венета Ботева” в поклонническите си пътувания.