Култура Социални дейности

Фолклорни формации от област Велико Търново ще се хванат на „Най-важното хоро – за живота на Цвети”

Фолклорни формации от област Велико Търново ще се хванат на „Най-важното хоро – за живота на Цвети”. С благотворителен концерт на 2 март от 18 ч. в читалище „Искра“ в старата столица те ще подкрепят лечението на музикантката и народна певица Цветина Грамова, диагностицирана с множествена склероза. Билетът за вход ще е на символичната цена от 5 лв.
Участие в благородната инициатива са заявили оркестърът към Фолклорен ансамбъл “Сидер войвода” от Г. Оряховица, оркестърът и вокалният квартет към Професионален фолклорен ансамбъл “Искра” от В. Търново, хорът “Плетеница”, оркестърът към Школата за народни инструменти “Потомци” от Лясковец, а специални гости ще бъдат Атанас Пеев (каба гайда) и Иван Кълчишков (акордеон).
30-годишната Цветина Грамова е родена в Златица, като още от най-ранна детска възраст е отдадена на българския фолклор. Тя е носител на множество отличия от участия в различни конкурси, а на по-късен етап развива и активна дейност, свързана с популяризирането на народната музика и песен. Диагностицирана е с множествена склероза и се нуждае от трансплантация на стволови клетки в Москва, а необходимата сума е 105 000 лв. Мотото на кампанията за набиране на нужните пари, организирана от нейни близки и приятели, е „Най-важното хоро – за живота на Цвети”.

Как може да се помогне на Цвети, може да видите тук.