Образование

Филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново с висока акредитационна оценка

  Филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново е получил висока оценка от Националната агенция по акредитация. В резултат на нея бройките за медицински сестри са завишени от 80 на 90, а за акушерките местата остават 80. Максималният капацитет на учебното заведения вече е 160 студенти.

Допълнителен кандидатстудентски изпит – тест по биология, ще се проведе на 12 септември. Целта е попълване на незаетите места. За медицински сестри те са две, а за акушерки – осем, сподели заместник-директорът Даниела Тасева. Тя обясни, че след заемането им, първокурсниците в двете специалности ще са по 20. До края на седмицата по график приключва и поправителната сесия за втори и трети курс. Към момента няма опасност от отпадане на студенти, поради нисък успех. “ Започна и настаняването на желаещите от филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново в студентските общежития на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Всички заявления са удовлетворени“, коментира Тасева.

Учебната година във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново ще бъде открита тържествено на 17 септември от 11 часа.